Szellemi Töpörtyűk

A csepűrágók művészetét deszkán és vásznon ajánlani jöttem létre. Emellett a 'kultúrpolitika' minden vonalon való népszerűsítése a feladatom, na, meg íróm 'kultúrkalandjait' prezentálom. Fajtám "blogportál"-idézőjelben a gyengébbek kedvéért. Nevem egy századfordulós magazinról kaptam. Anyám: Gájricsi Matild. Apám: Tomsawyer. Nemem: androgün, de erősen feminim jegyekkel spékelve. Csillagjegyem: a halak meg rák meg ami még érzelgős, képzeld hozzá. Hinni, azt mondjuk nem hiszek benne. Családom: a Gájricsik Világa. Tervem: téged szórakoztatni, amikor nagyon unod magad. Esélyem erre: nem sok, de ígérem, erősen próbálkozni fogok.

Figyelmedbe ajánlom

Legutóbbi csevegés

Színház

Matild

Idő

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.03.15. 23:34 -Tom-

Mi ez a hang? - Dzsesztetés - kóstoló

Ma ajánlóval egybekötött napizenét találtunk.

Mégpedig a Katona József Színház produkcióját, egy  vérbeli zenés előadást. Mivel időről-időre műsorra tűzik, így elmondhatjuk, hogy mára végre olyan zene jutott, ami élőben is élvezhető, amennyiben természetesen a megtekintés mellett teszi le a kedves olvasó a voksát.

A Katona színészei még 2007-ben álltak össze egy dzsessz előadásra, és bár szinte egyikük sem képzett zenész - sőt, van aki előtte néhány hónappal kezdett csak gyakorolni választott hangszerén - a végeredmény egy szórakoztató, könnyed, és néha bohókás előadás lett, nem pedig kultúrtragédia, ami azért szintén benne volt a pakliban - lássuk be. Néhol bumfordian esetlenül, de végig nagyon lelkesen, szívvel-lélekkel szórakoztatnak, visszacitálva a '30-as évek amerikai dzsesszkorszakát. A be- becsúszó hamis hangokat pedig nézzük el nekik, hiszen nem professzionális dzsessz zenészekről van szó (talán Keresztes Tomi kivételével, aki egy polihisztor, és valószínűleg csak harangönteni nem tud, meg kaszálni, minden mást igen) csak lelkes és tehetséges amatőrökről.

Íme a részlet, tessék figyelni a link mögötti színlapra, na meg a Katona honlapjára, ha lesz előadás,(de lesz ám!) akkor pedig uzsgyí! Legott tessék csak elmenni egy jó kis zenés estére!

szerintünk: (3/5)
szerintetek: (3,3/5)

40 komment

Címkék: zene katona dzsesztetés


süti beállítások módosítása